TATTOO - OFF ЛАЗЕРНО ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ

Полезно

КОНСУЛТАЦИИ и КОНСУМАТИВИ

Консултациите в кабинета са абсолютно безплатни , както и консумативите изразходени по процедурата.

Единствено анестезията и крио-обезчуствяването се заплащат допълнително , според големината , мястото и други обективни фактори.

Повторните прегледи , превръзки и консумативи също не се заплащат , противно на практиките в други клиники и кабинети.

 

 

Какво да очакваме след процедура


Първосигналното ни очакване след процедура е татуировката да е изчезнала или да се изтрила в някаква степен.!!!
"ДА-НО НЕ Е ТАКА"
Лазера не е магическа пръчка или молив с гума.
Това е процедура,която е съвкупност от физични и биологични процеси, завършваща с различен резултат , проличаващ след определено време.
Както казах , той зависи от редица фактори .
-цвят на кожата.
-вид на пигмента.
-дълбочина на внесения пигмент.
-здравословно състояние на пациента.
-индивидуалност на организма и функции в него.
Първоначално трябва да се очаква зачервяване на обработената зона , малко кръвонасядане наподобявашто охлузване и евентуална поява на мехур - (зависи от зоната и плътноста на кожата в този участък )
Учасътка първоначално побелява ,но в повечето случаи след 1-2 минути се зачервявя и възвръщта контраста си от пигмента.
Първото по осезаемо загубване на интензитета на пигмента можем  да очакваме едва след 30-я ден на интервенцията.
Следва падане от тоналнноста с течение на времето което е особенно активно от 20 - 90 ден.
 

 

Техника и Специалисти

 

Тук искам да внеса малко яснота по въпроса за техниката и как тя влияе за качествено и сигурното отстраняване на татуировките.

Ако кажем ,че разполагаме с правилния тип лазер с оптималните настройки за всеки тип кожа като цвят и вид татуировка , тогава можем да сме сигурни ,че ефекта ще бъде  впечатляващ и сигурен.

В повечето клиники и кабинети на територията на гр.София се предлагат процедури за отстраняване на татуси с апаратура която е с не дотам профилирано предназначение , в частност става дума за комбинирани щирокообхватни лазерни апарати за лечения на стрий, петна ,акне , белези ,бенки ,епилация ,бръчки ,(ресърфейсинг) , фиброми и се стигне до лифтинг и какви ли не други манипулации които подлагат под съмнение качеството и безопастноста при третиране на татуировката.

Практиката при такъв вид процедури сочи ниско ефективното повлияване на лазера към рисунката както  и удължения (висок брой процедури) ,който от своя страна влияе на крайната сума по пълното отстраняване на татуса.

Според редица чужди специалисти в областта , процедурата трябва да бъде извършвана със специализиран лазер за премахване на татуировки , и то по определена програма плюс медикаменти за  за бързо възстановяване структурата и функциите на кожата след процедура.

За България това е едно  сравнително ново начинание.  Първите които  работят по него трябва да имат предвид , че  натрупания опит  с пациенти играе главна роля за ефекта от премахване на татуса  и правилното възстановяване на зоната.

Практиката и познанията във високите технологии  са особено важни за намиране  начин и ефективно елиминиране на болката в деликатните зони.

И все пак да не забравяме ,че машината си е машина и ролята на специалиста със стаж е ключово важна особенното когато задачата е по специфична и се изисква правилен подход към даден случай.

По лесно , сигурно и евтино ще излезе на човек ,ако потърси специализирани кабинети и специалисти с опит за премахване или корекция на своята татуировка.

Прегледайте и ютуб канала - youtube.com -https://www.youtube.com/user/MrTATTOOFF


 

 

 

Отговор на предполагаеми въпроси.

С нарастващото разпространение на татуировките в последните години, лекарите-дерматолози се срещат с все повече пациенти проявявайки желанието да премахнат своите направени по-рано и вече нежелани рисунки. Причините за това са много разнообразни: татуировката може да е била направена непрофесионално, да се промени неочаквано, може да се инфектират или импулсивното желание за правене на татуировка може да е отминало.
Тъй като при татуировките пигмента се инжектира дълбоко под кожата, старите методи на премахване (ексцизии, дермабразио, химичен пилинг и по-старите лазери) причиняваха неприемливи цикатрикси. Сега, новите лазери са по-меки, по-ефективни и по-щадящи към кожата, като склонноста им да предизвикват белези е сведена до минимум. Това ги прави средство на избор при премахването на татуировките.
Ако сте стигнали до кръстопът при решението си дали да премахнете своя татуировка, следващата информация може да бъде отлично въведение в процедурата на отстраняване и да ви помогне за по нататъшен избор.

  Какви са ползите от лазерното премахване на татуировки?
По време на премахването на татуировката, лазера се използва селективно, за да разруши тъканите, които носят пигмента на татуировката без да наврежда на околните тъкани. По този начин многократно се намаляват рисковете от образуване на белези. Лазерите притежават свойството да оперират със различна дължина на вълната и продължителност на импулса (времето за облъчване на кожата). В резултат различните типове лазерни лъчения се поемат по различен начин от различните пигменти. Така използващият лазера вече има възможността да прецезира комбинация от лазерни дължини в зависимост от различните цветове на татуировките и дълбочината на пигмента. След терапията кожата има по-естествен вид, но въпреки това някои изменения в цвета и повърхността не могат да бъдат избегнати.

 

Какво ще се случи при първоначалната консултация?

По време на вашата консултацията ще ви се обясни какво да очаквате от лазерната терапия. Ще ви бъдат разяснят различните възможни варианти, които са подходящи за вас, какво представляват те.
Вашият специалист ще изисква от вас да започнете с набавяне на подробна информация за вашата татуировка, от сорта на това какъв ви е цвета и общия вид на кожата като цяло. Размерът, вида, стила, цвета и локализацията на татуировката, както и цвета и структурата на вашата кожа ще определят вида лазер терапия. Вашият специалист също ще иска да узнае къде, кога и от кого е направен таттоо-са, защото тази информация може да повлияе върху метода на лечение.
Без да се колебаете задайте всички въпроси, които ви интересуват относно процедурата, помолете да видите снимки на направени процедури преди и след това. Така вие ще бъдете способни да вземето правилно информирано решение.

http://news.bnt.bg/bg/a/opasno-li-e-premakhvaneto-na-tatuirovkite

 

 

 

 

Методи на премахване на татуировка

 

МЕТОДИ

  Хирургично изрязване.

 

 След като козметичния хирург премахне татуираната област от кожата и зашие мястото с хирургически шевове. Хирургът трябва да присади кожа от друга част на тялото върху засегнатия район и по този начин да се ускори оздравяването, ако татуировката е твърде голяма.Оставя белег-скъпо лечение след това,за отстраняването им.

    Абразивно заличаване.

  Този метод за отстраняване на татуировката използва ротационен абразивен инструмент, който "изстъргва" чрез много малки абразивни частици слоевете от кожата върху които е татуировката.Оставя белег.

 

 

                                         "Маскиране" на татуировката.

Подобно на методът използван за направата на татуировката ,този метод включва инжектиране на пигмент в кожата, . Тя няма да изглежда напълно естествена поради липсата на полупрозрачност в използваните пигменти, но това е сравнително евтин метод, който не успява ефективно да заличи татуировката.Това е метод широко използван от татуистите за да поправят грешките си, но за съжаление в повечето от случайте се получава обратен резултат

                                                          Полуабразивен метод.

 

 По-стара техника за премахване на татуировки, полуабразивният метод е процес, в който се прилага солена вода върху татуираната кожа и се използва абразивно устройство върху нея. Въпреки че този метод работи ефективно за премахване на татуировки, процесът е болезнен и често води до образуване на белези. Полуабразивният метод трябва да се извършва от лицензирани професионалисти и то като последна мярка. Но да не забравяме че се намираме в 21-век.

 

Кои татуировки подлежат на отстраняване?

Татуировки, перманентен грим, травматични татуировка. Повечето от тях са с лошо качество – боята е непрофесионална, нанесена дълбоко или прекалено повърхностно.  

Всички тези татуси могат да бъдат третирани индивидуално до постигане на желания резултат.

 

 

преводач

Bulgarian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

Popular Videos

HDVS_CATEGORY: ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ
Views: 2419
HDVS_CATEGORY: ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ
Views: 1138
HDVS_CATEGORY: ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ
Views: 526

Последни коментари

You are here: Начало Полезно